Network Menu

Tågutflykt med Train des Pignes den 11 oktober

Ja, så var det då dags att ta en tågtur upp i bergen och rutten vi hade valt var “Train des Pignes” (en smalspårig bana) som startas i Nice och avslutas i Digne-les-Bains.

 

Vi hade valt att stiga av vid Saint-André-les Alpes. Efter en dryga halvtimme började vackra berg att trona upp sig framför ögonen. Ja, det var verkligen “höga berg och djupa dalar”! Spåret följde mer eller mindre en dalgång och  vi passerade  många gamla och “pittoreska” små byar. Fotografen försökte ta lite bilder på de mäktiga bergen men tyvärr blev de inte så bra eftersom  tågfönstren var inte så rena. Många tunnlar måste tåget ta sig igenom också. Tågresan till vår “by” tog 2 timmar och 20 minuter men tiden gick fort när man har trevliga medresenärer och totalt var vi 23 Sweor som vill se något nytt här på Rivieran.

 

Byn var inte stor och ganska öde (“off season” så att säga) men vi hittade till slut några trevliga restauranger. Det är inte lätt för en restaurangägare att planera meny med mat när man inte har en susning  att 23 hungriga Sweor vill äta lunch. Och det visade sig efter ett tag att maten som de flesta ville äta hade tagit slut!?! Ja, vad gör man då, tro? Jo, vi var 12 Sweor som flyttade över till grannrestaurangen som var en pizzeria och 12 olika pizzor serverades relativt snabbt. Till slut så vara alla mätta och belåtna. Vi hann även med en kort promenad i byn innan vi tog vårt lilla tåg tillbaka till kusten.

 

Det blev en liten annorlunda utflykt, stor skillnad med naturupplevelse (berg och dalar)  än vad Côte d’Azur visar upp.
Stort tack Marita för att du tog oss med till ett område där knappast någon oss Sweor har varit tidigare.

 

Nästa SWEA aktivitet blir Boule spel i Antibes där fotografen ska försöka försvara sin titel från förra året.

 

Text & bilder: Lena Nilsson