Network Menu

Nätverkslunch i Cannes den 23 april

Gunilla Bohman höll ett intressant föredrag för oss Sweor idag i Cannes. Vi träffades på restaurang Gaston et Gastounette kl 12 och började med ett glas gott vin och snacks. Sedan fick vi lära oss att Antikens kvinnor visste allt om hur man uttrycker sig i klädedräkten genom färger och hur man färgar håret med krokodildynga……?

Purpur var dyrt och fint, också kejsarens färg, röd färg fick man av cochilla löss och det var också krigets färg på kläder för att dölja de skadades blod. Vitt var oskuldens färg och en brud i gula kläder var en ärbar kvinna. Men observera… den gula färgen var också de prostituerades färg. Vi fick också höra att svarta och mycket enkla sorgkläder användes för att visa sympati med de sörjande men även användes inför rätta, för att man inte skulle visa högmod.

Ja, det var ett både spännande och intressant föredrag och därefter intog vi en mycket god lunch bestående av en härlig fiskrätt med potatiskaka och fänkålsröra, gott vin därtill, en ljuvlig profiteroles till efterrätt och som avslut en kopp kaffe.

Nöjda och mätta, traskade vi sedan ut på kajen i det soliga och vackra vädret!

Tack Gunilla och tack kära Sweor för er medverkan!

Text & bilder: Elisabeth Wangel

(klicka på första bilden för att se dem större)