Network Menu

Föredrag och lunch på Villa Ingeborg 20 mars

IMG_1248

Äntligen Fri! – föredrag på Villa Ingeborg, 20 mars 2015

Rom-Swean Annika Widén har redan nått en bred publik med sin bok Äntligen Fri! och nu var det vår tur att höra henne berätta om det äktenskap som började så lyckligt men som slutade som ett fängelse för henne och de två döttrarna.

I ett gemensamt program av SWEA Rivieran och Rivieraklubben träffades vi 24 (?) Sweor på Villa Ingeborg och fick lyssna till hennes egen historia om en himmelsk förälskelse som utvecklade sig till ett destruktivt förhållande. I en tid där våld mot kvinnor äntligen börjat uppmärksammas berättade hon nyktert om de tecknen på både psykisk och fysik våld som vittnar om en relation som spårat ur.

Med boken, som utlämnande berättar om hennes egen vandring för att få tillbaka sitt liv, vill hon ge insikt och styrka till utsatta kvinnor (och män) att komma loss från skadliga förhållande. Sin bok skänker hon bland annat till kvinnojourer samtidigt som hon föreläser och bloggar i ämnet. Med tillfredställelse kunde hon berätta om responsen hon får från den publik hon vänder sig till.

Uppmaningen är också att vi alla kan vara uppmärksamma på den, ofta dolda, misshandel som en väninna, dotter eller arbetskamrat kan vara utsatt för – och agera som stöd.

Föredraget inbjöd verkligen till eftertanke och avslutades med en god lunch och engagerade samtal!

Boken Äntligen Fri! Jag tog tillbaka mitt liv (Recito förlag) kan beställas, häftad eller som e-bok, genom Bokus.com och Adlibris.com/se

Annikas blogg Äntligen Fri! hittas på sajten annikawiden.bloggspot.com

Lyssna till en del av Annikas föredrag här>>

Text: Eva N

Bilder: Lena Nilsson

(Klicka på första bilden för att se dem större!)