Network Menu

Besök hos hudterapeut den 28 april

Vi besökte Inga Dripe som i La Napoule har öppnat ” Dripe beaute”, där man kan få många olika skönhetsbehandlingar för hela kroppen.

Lettiska Inga är utbildad i Sverige vid Axelssons Gymnastiska Institut och talar god svenska.
Hon höll ett två timmar långt föredrag om huden, dess uppbyggnad och vård.
Vi tilldelades en dokumentation där vi själva kunde komplettera med önskad information under föredragets gång.
Tänk att – huden, som är vårt största organ är ca 2 kvm och väger ca 4-5 kg.! Det tar 28 dagar innan vi fått en synbar förnyelse av huden om vi börjar tillföra nya produkter.

Huden har många skiftande funktioner och behöver därför vård och omsorg i form av näring, motion,vatten, massage och peeling.

Inga gav många bra tips. Tex enkel peeling; blanda rörsocker och olivolja så har man en effektiv och billig peeling. Apotekets milda produkter rekommenderade hon, liksom olja att smörja in sig med efter dusch.
Hon talade en hel del om mogen hud .Solen är ju som bekant en av de största och farligaste orsakerna för hudens åldrande och sjukdomar. Vi bör ha så starkt solskydd som 50.
Skönhet, poängterade hon har ingen ålder. Det handlar om utstrålning och ett välbefinnande hos individen i fråga. Är man i harmoni och mår bra är man vacker!

“Less is more “och hitta dina färger var råd vi fick med oss. Att göra vid sina ögonbryn kan tyckas vara en enkel men nog så effektiv insats för att se lite fräschare ut. Färga dem inte mörkare än ditt hår!
Skulle man ändå vilja göra något åt sitt utseende berättade hon om olika estetiska behandlingar utan kirurgi men även om skönhetskirurgi. Inga samarbetar med läkare och har goda kontakter för rådgivning.
Förutom behandlingar säljer Inga olika produkter från Exuviance och Kerstin Florian.

Under tiden som Inga höll sitt föredrag blev vi av hennes sambo ,Bruno, serverade champagne och underbart goda asiatiska tilltugg. De har kontakter, som de kan förmedla även inom catering.

Efter allt detta tog vi en välbehövlig promenad ner till La Napoules centrum där restaurangen Le Neapolis ligger. God mat och prisvärt! Vi åt och njöt av solen som värmde gott och kände oss nöjda med all kunskap som vi inhämtat.

Text. Britt-Marie Hed
Bilder: Elisabeth Wangel & Lena Nilsson