Network Menu

Båtutflykt till St Tropez den 29 september

Tjugosex förväntansfulla damer samlades på kajen i Cannes denna tisdagsmorgon för att tillsammans besöka den mytomspunna och skandalomsusade badorten, St Tropez.
Molnen låg tunga över Cannesbukten och vinden började så sakteliga att friska i.

Ombord på katamaranen, som skulle ta oss till hamnen i StTropez upptäckte vi ganska snabbt att, det gungar! Ganska ordentligt också visade det sig när vi rundade upp utanför Esterelbergen. Vågorna gick höga, somliga av oss mådde mindre bra och färden kändes stundtals lång. Efter en och en halvtimmes gungande var vi framme. Det meddelas då att pga vindförhållandena skulle båten avgå en halvtimme tidigare samt angöra St Maxim. Där skulle sedan tre bussar hämta upp oss och forsla hem oss.

Men Sweor ger inte upp och deppar i första taget. Nu var det dax för marknaden och shopping. Detta var årets sista marknad och som tidigare fanns här många ” fynd” att göra. Kassarna växer och plånböckerna minskar!

Därefter intog vi vår lunch, vilken tyvärr inte riktigt höll måttet. Men tappra Sweor klagar inte utan slänger sig ut i affärsvimlet åter en gång före hemfärd via St Maxim.
En annorlunda dag än vi tänkt oss men ack så trevligt vi har tillsammans.

Text & bilder: Britt-Marie Hed

Bilder: Elisbeth Wangel