Network Menu

SWEA Kräftskiva den 25 september

 

För femte året i rad firade Rivera Sweorna kräftskiva hos Alice i Haut de Vaugrenier. Vi var 40  Sweor som mottogs med champagne av maken Calle (som sedan försvann på eget äventyr) när vi anlände. Många av hos hade anammat hattävlingen och det fanns många fantasifulla kreationer. Vem skulle bli årets segrare, måntro

IMG_0558 Efter en tids minglande var det så dags att ta plats i det smakfullt kräftdekorerade partytältet. Först på menyn var en västerbottenpaj med tillbehör, gott… och därefter bars kräftorna fram.

IMG_0595Det blev ett surplande och skålande och kvällens allsångsledare Ann-Marie drog igång alla de för mig nya snapsvisorna till kända melodier.

 

 

IMG_0618Kvällens höjdpunkt blev sedan korandet av den snyggaste och mest spektakulära ”kräfthatten” och segrare blev Johanna!

Så småningom var så dags att ta adjö från en mycket trevlig och uppskattad kräftskiva. Vi ses igen nästa år!

 

 

IMG_0623Stort tack till Alice för att vi återigen fick möjlighet att vara i hennes vackra hem.

 

 

 

Se alla bilderna här>>

 

Text och bilder: Lena Nilsson

 

Värdinnans PS.

2009 återupptogs traditionen med SWEA’s kräftskiva hos Andrea Gandet i Super Cannes.

2010 kom jag med i styrelsen, som medlemsansvarig och då Anita Hedenström föreslog att jag säkert kunde följa upp traditionen. Det året var Andrea G. och andra Sweor behjälpliga med kräftkoket. 2011 kokades kräftorna uppe hos Ann Wastenson tillsammans med Elisabeth Carrick och Agnetha Skröder. Sedan dess, med Andrea’s recept och Calles smålänska handlag, har vi kokat kräftorna hos oss. Utan Calles suport skulle jag inte klarat det.

Jag vill tacka SWEA’s styrelser för att jag fick förtroendet att ordna kräftskiva. Det har varit fantastiskt roligt, inspirerande och häftigt att ordna kräftkalas för så många.

Ett varmt tack till alla Sweor, som deltagit under åren!!

Det är gästen, som gör kalaset!!!

Jag vet att det finns gott om idéer inom SWEA så jag hoppas att denna tradition kan fortsätta. Så nu lämnar jag över till nya SWEA-krafter att föra SWEA’s tradition med kräftkalas vidare.

Många kramar Alice DS.