Network Menu

Parfymtillverkning i Grasse den 13 okt

 

Elva Sweor kom till Studio des Fragrances” hos Galimard i Grasse  för att göra sin helt EGEN OCH UNIKA parfym. Vi fick alla sitta framför en sk orgel där olika dofter fanns representerade i olika rader.IMG_0657

Vi började med att skapa ”basen” och valde då ut 3 st dofter. Man kunde om man så önskade även lägga till Vanille. Allt noterades noggrant på en blankett. Därefter droppades dessa essenser, med en viss kvantitet (5, 10 eller 20 ml) som våra instruktör angav på vår blankett, i ett ”mätglas”. Sedan hällde man upp vätskan i ett annan kärl och sedan tillbaka igen i mätglaset. Detta för att de 3 eller 4 dofterna skulle blanda sig. Därefter gjordes det första doftprovet med hjälp av en sticka.

Sedan var det dags att välja ut ”hjärtat” och då skulle man samtidigt som man luktade på ett 20-tal flaskor även lukta på den första parfymerade doftstickan. Det tog lite tid och så skulle man välja ut 5 st dofter. Svårt tyckte många att det var. 5 ml av varje flaska skulle sedan droppas i mätglaset och sedan hällas över i bägare och så tillbaka igen till mätglaset. Återigen en ny doftsticka…och ja visst hade det hänt något med parfymen.

Sista momentet var att hitta själva ”höjdpunkten” för parfymen och här var det återigen ett 20-tal olika flaskor som man skulle lukta på och välja ut ytterligare 5 st. Här behövde man inte ha en doftsticka att kombinera med. 5 ml av varje flaska droppades i mätglaset och slutligen blandas en sista gång med bägaren och så i mätglaset igen och då hade vi fått vår egen unika parfym i 100 ml.

IMG_0664Därefter hälldes slutligen parfymen upp på vackra glasflaskor och förseddes med en vacker etikett som även hade ens eget parfymnamn inskrivet Så vackert det blev. Nu tar det 2 veckor för parfymen att mogna så vi får vänta med parfymeringen.

Det var en intressant och spännade övning som vi alla uppskattade. Vi avslutade dagen med en god lunch på golfrestaurangen i Sant Donat.

 

Tack Elisabeth för en trevlig och lärorik dag!

Se fler bilder här>>

Text: Lena Nilsson

Bilder L Nilsson och E Wangel