Network Menu

Miras föredrag om näringsterapi 3 mars

IFMIRA VIKLUND, vår nästan som allra färskaste Swea, hade den goda smaken att bjuda på sig själv och sitt fängslande ämne, NÄRINGSTERAPI för en skara uppskattande Sweor samlade på Handelsbankens kontor i Nice medan regnet stod som spön i backen. Och nog var vi glada att vara inomhus och torrskodda, och nog lyssnade vi uppmärksamt på alla visdomsord och alla näringstips som Mira med övertygelse räckte oss. Sen blir ju frågan; hur pass följsamma är vi att gå från Miras ord till våra egna handlingar?

Hälsoläget är för var och en av oss är något synnerligen angeläget och vad Mira ville understryka var att det är genom medvetna val (mindfulness) som man bäst stöttar sin kropp till självläkning och sund hållning. Byggstenarna som ska uppmärksammas heter: kost, rening och motion. Kan man sen också låta de ”röda trådarna”, avspänning, andning och vatten (i lagoma doser), löpa längs dagligkonsumtionen når man rätt långt mot målet ; optimal hälsa.IF

Den största boven i välbefinnandets mysterium heter STRESS. Ja det känner vi nog till lite till mans. Svårare är att kunna stressa av el. kanske ännu hellre se till att inte hamna i stress-situationer. Det finns dock mycket hjälp på vägen och många hälsogurus som delar med sig av sina insikter både i böcker och på CD´s. Lars Erik Uneståhls koncept var något som Mira själv hade använt sig av och som faktiskt var känd av många i vår lyssnande grupp. En annan var Mikael Widerdal. För att få med också en kvinna i samlingen vill jag själv nämna Susanna Ehdin och hennes ”den självläkande människan”. För den som vill söka vidare mot avslappningens frigörande kraftfält finns sajten buenavida.se.

Men sen kom Mira förstås in på KOSTEN och allt vi petar i oss. Mat är inte bra i alla dess former och för att veta vilken mat som passar för var och en, bör man känna till sin BLODGRUPP. Vi för in begreppet BLODGRUPPSKOST. Se detta vållade oss huvudbry. Hur kan vi veta? Det blir kanske rusning till laboratorierna som vi har runt omkring? Eller också blir vi blodgivare. Kosten ska vara varierad och näringsrik och helst inte processad. Matsmältningsfunktionen har vi alltid anat är av största betydelse. BALANS I TARMFLORAN och sen ordnar sig resten, skulle man kanske kunna utbrista! Och varför är detta så FUNDAMENTALT? Jo, tarmens bakterieflora har sin betydelse för produktionen och omvandlingen av hormoner, vitaminer och andra näringsämnen . För att få den där balansen måste man kanske ta till ett tillskott för matsmältningen? Mira nämnde SALTSYRETABLETTER, exempelvis Digest som kan köpas på nätet; ”bioveafrance.com” som intas till måltider två ggr./dagen.

IFALOVERAJUICE är också verksamt för tarmen, men sen hör ni… bort med vetemjöl och bort med socker! Ja, men det vet vi ju redan, liksom vi vet att vi ska plussa på med frukt o grönsaker , gärna rårivna och exempelvis piffa upp smaksammanhangen med INGEFÄRA OCH VITLÖK. Ananas och nötter i olika former har också sin magi. VARIERAD KOST är det enkla lösenordet!

För den som har bryderi med sin hälsoprofil kan det kanske kännas inbjudande att pröva på en HÅRMINERALANALYS som belyser kroppens ämnesomsättning och påvisar ev. brister i uppsättningen av mineraler och vitaminer. Testet utförs i USA men administreras av Mira.

Som slutkläm på detta referat vill jag kommentera de vackert kolorerade ÄNGLAKORTEN som Mira delat ut. Hennes tanke var ädel och syftade till att uppmärksamma oss på vidden av våra egna goda tankar. En positiv inställning till det egna jaget och till alltings samverkan, även uppåt mot Cosmos ger oss energi.IF

Mira, egentligen Marianne Viklund, själv ett talande exempel på denna energi blev av avtackad av Johanna Tunhammar ifrån nya styrelsen på ett mera jordnära sätt; markens druvor omvandlade till vin. Kanske får vi tillfälle att komma igen och tränga vidare i hälsolabyrinterna? Vi är nog många som skulle vilja det.

Varmt tack, Mira ifrån Sweorna och antecknande Tina Arnesson

Se fler bilder här>>

Text: Tina Arnesson

Bilder: Lena Nilsson