Network Menu

SWEA Rivierans donation 2013

Mottagare av årets donation är tunisiska barn – svenska barnböcker översatta till arabiska. Ett samarbete mellan SWEA Rivieran och SWEA Tunisien.

Som torde vara bekant utsågs i år Mona Henning som årets svenska kvinna. Hennes arbete som förläggare av svenska böcker översatta till arabiska med en självklar målgrupp i arabiskatalande länder var det som utgjorde grunden för hennes utmärkelse.

SWEA Rivieran stod bakom utmärkelsen. Vi hade under ett antal år föreslagit Mona till årets svenska kvinna. Det föll sig därför naturligt att spinna vidare på Monas utmärkelse och styrelse har därför i år beslutat att som årets donation överlämna Monas förlags svenska barnböcker – översatta till arabiska – till barn i Tunisien. Donationen kommer att ges till barnbibliotek.

Vårt förslag togs mycket väl upp av den Tunisiska ambassaden vars medhjälp är nödvändig för att donationen ska kunna fullföljas. Den 16 december var därför några av oss i styrelsen tillsammans med Mona Henning och Marianne Ayadi, SWEA Tunisien, inbjudna på lunch hos Fatma Omrani, Chargée d´affaires, på Tunisiska Ambassadens Residens. Den var en härlig lunch! Fatma Omrani var en förtjusande värdinna; så omtänksam, varm och livfull. Proppmätta efter diverse tunisiska specialiteter och huvudet fullt av nya tankar, inspirerade av Fatma, gav vi oss hemåt.

DSCN2815

På bild ser ni lunchgästerna; Alice Psilander, Margareta Mûhlenbock, Marianne Ayadi, Mona Henning och jag själv, Eva Oscarsson.