Network Menu

MEMAs RM 13 – 16 okt 2016 i Cannes

Strax kommer alla bilder och texter från MEMAs RM!

  1.  Torsdagens middag på Mercure Croisette

  2. Rundvandring i Antibes 15 oktober

Ja så kom då äntligen solen fram och vi 27 som deltog i Antibesutflykten på lördagen kunde njuta av värmen i fulla drag.
Vi mötte vår guide Eva Zeijlon vid Picassomuseet och där vid den närliggande hamnen berättade hon för oss om Antibes av idag och hur det var förr.

Efter besöket på museet, som alla verkade uppskatta, promenerade vi sedan genom gränderna till kvarteret Safranier, som är en egen kommun med egna festdagar och egen borgmästare. Mycket intressant och väldigt vackert i den här delen av Antibes.

Vi besökte också marche’ Provencal där fräscha grönsaker och spännande kryddor lockade till inköp. Där tackade vi Eva för guidningen och fortsatte sedan promenaden mot restaurang La Marguerite, där vi skulle äta lunch. Vi serverades en god sallade Niçoise och drack lite rosé därtill. Stämningen blev snabbt hög, samtalsämnena många och flera bytte kontaktuppgifter med varandra, för så är det när vi Sweor träffas….. man vill så förfärligt gärna träffas igen.

Tack kära deltagare för denna gång och hjärtligt välkomna tillbaka!
Elisabeth och Ulla

 


3. Chagall museet i Nice söndagen dem 16 oktober

Tolv hitresande Sweor besökte Chagall museet. Där fick man en bibelundervisning tillsammans med Chagalls konstverk av en mycket kunnig guide.
Sedan fortsatte vi med en promenad i gamla stan i Nice. Där fick vi uppleva “Cour Saleya” med alla vackra blommor,blomsterarrangemang och alla frukter, grönsaker, tvålar och marsipan.
Vi hann med en kort promenad med bl.a en titt in i en av många kyrkor som finns i gamla stan.

4. Se alla  bilder från utflykten till Monaco och festmiddagen på Le Park den 15 oktobermonica

Se här>>


5.  Här kommer fler bilder från festmiddagen!


6. Bilder från Efterresan till Provence, fotograf var Inger Eng, South Florida.